Vårens träningar är sedan flera månader tillbaka i full gång. Ett antal nya medlemmar har tillkommit under våren och ryttartruppen är nu bredare än på många år. Inte mindre än 8 nya ekipage kämpar nu för att klara de hårda antagningskraven i föreningen. I några av fallen handlar det om gamla medlemmar som köpt nya hästar, men flera helt nya ryttare har även tillkommit.

Vid dagens träning låg fokus på de klassiska grenar man ska tävla i under SM i tornerspel som går av stapeln vid Hovdala slott 10-11/5. Det plockades ringar och kuddar och quintanen snurrade varv på varv. De nya aspiranterna fick även testa att för första gången rida man mot man med strålande resultat. Lans efter lans knäcktes på de erfarna riddarnas sköldar.

Celeres Nordica har alltid haft en stark trupp av både väpnare och riddare och inför säsongen 2013 känns gruppen starkare än någonsin. Om alla nya riddaraspiranter skulle bli godkända skulle det innebära att föreningen kunde ställa upp 20 fullfjädrade riddare till arrangörernas förfogande. Vi har hästar och riddare för varje smak och tycke. Våra ytterst professionella väpnare håller just nu på att träna en ny generation av väpnaraspiranter. Tävlingssektionen får in den ena inbjudan till internationella tävlingar efter den andra och våra tävlande riddare åker över hela världen under året. Kort sagt känns det som föreningen går mot ett av sina starkaste år någonsin.

Bilderna är från vårt tornerspel i Raseborg, Finland, 2012.