Gunnar Cederberg, tävlande för Celeres Nordica och Sverige, tog slutligen hem guldet i joust (man mot man), vilket av de flesta anses som tornerspelets viktigaste gren. I striden om totalsegern i samtliga fyra grenar fick han slutligen ge vika för den betydligt mer rutinerade Sarah Hay från Australien som tävlat världen över med otaliga segrar i bagaget, det skilde dock endast en poäng mellan dem. Man tävlade i grenarna joust (man mot man), skill at arms (hinderbana som symboliserar ett slagfält eller en jakt), crest melée (alla deltagare får en crest (hjälmprydnad) på hjälmen och det gäller att slå bort motståndarnas crestar) och bästa utrustning (mest historiskt korrekt).

Vår andre svenske riddare riddare, Anders Fernstedt, även han tävlande för Celeres Nordica, slutade precis utanför prispallen. Anders vann dock publikens hjärtan genom att visa Celerers Nordicas paradgren, eldblåsning från häst, något som den nya zeeländska publiken inte är vana vid.

Nedan följer lite bilder från tävlingens andra dag. Stort tack till fotografen Gene Alcock som låter oss använda hans bilder.